Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

HOME / Daune / Daune
Avizati dauna la Asiguratorul unde partea vinovata are asigurare RCA in termenul prevazut in conditiile de asigurare (de obicei 48 de ore) – vezi tabelul din josul paginii.
Nume
Prenume
Cnp
Serie carte identitate
Nr carte identitate
Localitate
Strada
Număr
Cod Poștal
Bloc
Scara
Etaj
Apartament
CUI
Denumire
Localitate
Strada
Nr
Cod Poștal
Bloc
Scara
Etaj
Apartament
Datele tale de contact
Nume
Email
Telefon
Observații

Avizarea daunelor - Art. 18 din Norma 20/2017

Pentru acoperirea prejudiciilor suferite în urma producerii unor accidente de vehicule, persoanele prejudiciate se adreseaza în vederea avizarii daunei:
a) asiguratorului RCA cu care proprietarul/utilizatorul vehiculului raspunzator de producerea accidentului a încheiat asigurarea RCA;
b) reprezentantului de despagubiri;
c) propriului asigurator RCA în cazul utilizarii decontarii directe;
d) BAAR, în calitatea acestuia de birou gestionar.
Asiguratorul RCA efectueaza constatarea prejudiciilor în termen de 3 zile lucratoare de la data avizarii sau la o data ulterioara convenita de catre parti. Neefectuarea constatarii din culpa asiguratorului RCA, în termenul prevazut la art. 18 alin. 4 - 3 zile lucratoare,  îndreptateste persoana prejudiciata sa solicite plata despagubirii pentru lipsa de folosinta, din momentul depasirii termenului de constatare pâna la data efectuarii acesteia (Incepand cu ziua a 4-a ai dreptul legal sa-ti inchiriezi auto, iar asiguratorul este obligat sa achite contravaloarea serviciilor de rent a car pentru intarzierea lor nejustificata).

Termene de plata a dosarelor in caz de dauna totala

Conform Art.21 Alin 4 din L132/2017, despagubirea se plateste in 10 zile de la data acceptarii ofertei asiguratorului,iar in caz contrar asiguratorul trebuie sa plateasca penalitati de 0.2%/zi.

Despagubirea se plateste de catre asiguratorul RCA in termen de 10 zile de la data acceptarii ofertei de despagubire prevazuta la alin.(1) lit. a) sau de la data la care asiguratorul RCA a primit hotarare judecatoreasca definitiva sau acordul entitatii de solutionare a litigiului cu privire la suma de despagubire pe care este obligat sa o plateasca. Documentele care stau la baza cererii de despagubire sunt stabilite prin reglementari ale A.S.F.

Daca Asiguratorul RCA nu isi indeplineste obligatiile in termenul prevazut la alin.(4) sau si le indeplineste defectuos, inclusiv daca diminueaza nejustificat despagubirea sau intarzie la achitarea despagubirii, acesta este obligat la plata unor penalitati de 0,2% pe zi de intarziere calculate la nivelul sumei de despagubire cuvenita sau la diferenta de suma neachitata. Plata penalitatilor se face o data cu plata despagubirilor.

Termene de plata a dosarelor in cazul reparatiilor AUTO

Conform art.21 Alin 1 din L132/2017 cererea de despagubire se solutioneaza in termen de 30 zile.

Solutionarea cererii de despagubire

In termen de 30 de zile de la data inaintarii cererii de despagubire de catre asigurat ori de catre partea prejudiciat, asiguratorul RCA este obligat:

- fie sa raspunda cererii partii solicitante, formuland in scris o oferta de despagubire justificata, transmisa cu confirmare de primire, in cazul in care se dovedeste raspunderea asiguratului in producerea riscurilor acoperite prin asigurarea RCA, iar prejudiciul a fost cuantificat;

- fie sa notifice partii prejudiciate in scris, cu confirmare de primire, motivele pentru care nu a aprobat, in totalitate sau partial, pretentiile de despagubire.

Daca in termen de 30 de zile de la depunerea cererii de despagubire de catre partea prejudiciata ori de catre asigurat, asiguratorul RCA nu a notificat partii prejudiciate respingerea pretentiilor de despagubire, precum si motivele respingerii, asiguratorul RCA este obligat la plata despagubirii.

SOCIETATE TELEFON
AVIZARE DAUNA
ALLIANZ TIRIAC

021 20 19 180

Avizeaza dauna online aici

ASIROM

021 9599

Avizeaza dauna online aici

CITY INSURANCE

021 201 10 60

Avizeaza dauna online aici

ERGO

021 65 95 959

Avizeaza dauna online aici

EUROINS

031 9483

Programare la constatare aici
Avizeaza dauna online aici

GENERALI

0372 01 02 02

Avizeaza dauna online aici

GRAWE

021 326 01 01

Avizeaza dauna online aici

GROUPAMA

0374 110 110

Avizeaza dauna online aici

OMNIASIG

021 9669

Avizeaza dauna online aici

UNIQA

0374 400 400

Avizeaza dauna online aici

AXERIA

021 9110

Avizeaza dauna online aici

ACCIDENT PROVOCAT DE CETĂȚEAN STRĂIN

Avizeaza dauna online aici
PARTEA VINOVATĂ NU ARE ASIGURARE Avizeaza dauna online aici
Având cont pe asigoo.ro vei fi informat prin SMS / Email GRATUIT când expiră RCA, cartea de identitate, permisul de conducere, verificarea ITP, rovignieta, diferite abonamente si multe altele... Înregistrare / Intra în cont

 

Total polițe emise în ultimul an

Polițe RCA

Asigurări de locuințe și bunuri

Polițe de călătorie

Experiență peste
10 ani-asigoo.ro
Experiență peste
10 ani
Totul electronic-asigoo.ro
Totul electronic
Rapiditate-asigoo.ro
Rapiditate
Încredere-asigoo.ro
Încredere

Testimoniale

Petre Morarasu
Petre Morarasu
star star star star star
Recomand, colaborare foarte buna. Promptitudine si rapiditate.
Dinu Claudiu
Dinu Claudiu
star star star star star
Simplu,Rapid, Avantajos!!! Acestea ar fi cele 3 cuvinte  prin care as descrie experiența pe care o am cu Asigoo. Indiferent de ora și moment, platforma lor m-a ajutat sa pot pleca fără griji in călătoriile mele
Alina Constantin
Alina Constantin
star star star star star
Foarte serioși, preturi foarte bune și profesionalism!
Kovács Bor Zoltán
Kovács Bor Zoltán
star star star star star
Dacă ar trebui să-l descriu pe Asigoo într-un singur cuvânt, aș spune că profesionist. Administrare super rapidă și ușoară. Sunt foarte amabili, de ajutor și flexibili. Ei acordă atenție clienților lor și se străduiesc întotdeauna să găsească cea mai bună soluție posibilă. Sunt foarte mulțumit, nu pot decât să îl recomand tuturor.
Sorin Craioveanu
Sorin Craioveanu
star star star star star
Seriozitate si profesionalism recomand
1. Cum plătesc și cum primesc polița?
 
Se plateste online cu cardul, iar polita este trimisa instant la adresa ta de e-mail. Optional, poti solicita sa primesti si un exemplar tiparit.
 
2. Ce avantaje are contul Asigoo.ro?
 
Asigo are un ideal si o poveste care incepe sa prinda contur, este nascuta din dorinta de a raspunde cerintelor societatii de a face fata provocarilor actuale si de a economisi timp.
Timpul este pentru noi toti o resursa extrem de importanta si tocmai de aceea noi venim in intampinarea clientilor nostri cu solutii de emitere a politelor de asigurare la distanta, din confortul casei tale.
Cautam pentru dvs solutiile optime de asigurare atat in ceea ce priveste conditiile de asigurare cat si asiguratorii cu care colaboram. Suntem pregatiti sa emitem contracte de asigurare, sa le livram si sa va consiliem.

Totodata te anuntam inainte de:
 • EXPIRARE RCA
 • EXPIRARE ITP
 • EXPIRARE rovignieta
 • EXPIRARE schimbare ulei
 • EXPIRARE stingător auto
 • EXPIRARE trusă medicală
 • AVERTIZARE dacă trebuie schibate anvelopele / vară - iarnă
 • EXPIRARE plată impozit auto
 • EXPIRARE Carte de identitate
 • EXPIRARE Permis auto
 • EXPIRARE asigurare Imobil
 • EXPIRARE verificare centrală - gaz
 • EXPIRARE plată impozit imobil
 • EXPIRARE plată la întreținere
 • EXPIRARE plată la sistem de supraveghere imobil
 • EXPIRARE abonamente - 3
 • EXPIRARE revizie instalație Gaz
 • EXPIRARE pașaport
 • EXPIRARE asigurare de călătorie
 
3. Ce este decontarea directă RCA?
 
Decontarea directă reprezintă o nouă clauză care poate fi achiziţionată împreună cu poliţa RCA. Aceasta presupune faptul că, după un accident rutier, proprietarul mașinii păgubite are opțiunea de a merge la propriul asigurător RCA pentru a-și recupera prejudiciu, urmând ca asigurătorul său să recupereze suma plătită de la asigurătorul şoferului vinovat. Aceata îţi oferă un avantaj foarte important: lucrezi direct cu asigurătorul tău, în care ai încredere. Astfel, în cazul în care eşti implicat într-un accident de a cărui producere nu eşti vinovat, nu mai depinzi de asigurătorul RCA al celuilalt şofer, iar reparaţia mașinii se poate face direct pe RCA-ul tău.
 
4. Cum funcționează sistemul Bonus-Malus RCA?
 
Sistemul bonus-malus este format din categoria de bază B0, 8 clase de bonus şi 8 clase de malus; clasa B0 este atribuită unui nou asigurat, fără istoric în asigurare.Reducerea sau majorarea stabilită conform sistemului bonus-malus se aplică tarifelor practicate de către asigurătorul RCA la care potenţialul asigurat urmează să încheie contractul RCA, în vigoare la data la care se încheie contractul RCA. Astfel ,B0=tariful de baza, B1-5%,B2-10%, B3-15%, B4-20%, B5-25%,B6-30%, B7-40%, B8-50% si M1-10%, M2-20%, M3-30%, M4-40%, M5-50%, M6-65%, M7-70%, M8-80%,
 
5. De ce este obligatorie asigurarea RCA? 
 
Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatriculării/înregistrării în România au obligația de a încheia asigurarea RCA 
Scopul acestei asigurări este ca cel păgubit să primească despăgubiri pentru daunele suferite, indiferent de situația materială a celui care a produs paguba.
În acest fel, asigurarea RCA este atât în interesul terțului păgubit, cât și în interesul celui care a produs paguba.Trebuie remarcat faptul că s-ar putea întâmpla ca, doar dintr-o mică neatenție, un conducător auto să producă celui pe care l-a accidentat pagube evaluate la o sumă considerabilă, sumă care i-ar afecta resursele financiare de care dispune sau chiar le-ar depăși. Având în vedere acest aspect, cel care circulă fără a avea o asigurare de răspundere civilă auto valabilă își asumă un risc enorm. 
 
6. Unde este valabilă asigurarea RCA?
 
Asigurarea obligatorie RCA este valabilă cel puţin pe:
teritoriul României;
teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene şi cele aparţinând Spaţiului Economic European;
teritoriul statelor care leagă direct două ţări membre ale Uniunii Europene în care nu există birou naţional.
Asigurătorii pot extinde valabilitatea teritorială a poliţei. Ţările în care asigurarea este valabilă sunt precizate în poliţă.
 
7. Despăgubiri acordate în temeiul asigurării RCA 
 
În conformitate cu legislația în viigoare, asigurătorul RCA are obligaţia de a despăgubi partea prejudiciată pentru prejudiciile suferite în urma accidentului produs prin intermediul vehiculului asigurat, potrivit pretenţiilor formulate în cererea de despăgubire, dovedite prin orice mijloc de probă.
Fără a se depăşi limitele de despăgubire prevăzute în contractul de asigurare RCA, în condiţiile în care evenimentul asigurat s-a produs în perioada de valabilitate a poliţei de asigurare RCA, se acordă despăgubiri, în formă bănească, pentru:
vătămări corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fără caracter patrimonial;
pagube materiale;
pagube consecinţă a lipsei de folosinţă a vehiculului avariat;
cheltuieli de judecată efectuate de către persoana prejudiciată.
Rețineți:
Partea pagubită are dreptul de a solicita despăgubiri pentru prejudiciile produse vehiculului și înainte de efectuarea reparației acestuia.
Asiguratorul RCA are obligația de a stabili cuantumul despăgubirii la valoarea prețurilor practicate de către unitățile de specialitate sau prevăzute în cataloagele de specialitate astfel încât despăgubirea primită să-i permită pagubitului efectuarea reparațiilor.
8. Neasigurat…


Dacă nu încheiați asigurarea obligatorie RCA sau nu o mențineți în valabilitate în mod continuu, prin plata primelor de asigurare, săvârșiți o contravenție.
Contravenția se constată de către personalul Poliției și se sancționează cu: amendă de la 1000 RON la 2000 RON, reținerea certificatului de înmatriculare și plăcuțelor de înmatriculare/inregistrare, până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării.
Calitatea de neasigurat RCA poate fi constatată și prin compararea de către DRPCIV - Ministerul Administraţiei şi Internelor a parcului de vehicule înmatriculate cu baza de date la nivel național privind asigurările RCA valabile (CEDAM). Informațiile din această bază națională de date sunt transmise exclusiv de către societățile de asigurare care încheie asigurările obligatorii RCA. Dacă aveți o asigurare RCA valabilă și cu toate acestea nu vă regăsiți în această bază de date, solicitați societății de asigurare care v-a emis polița să transmită în CEDAM informațiile privind asigurarea dumneavoastră. 
9. Comisioane RCA