Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

Tot mai multe camere video pe maşini. Cum pot fi folosite imaginile la proces sau CASCO

Home / Blog / Tot mai multe camere video pe maşini. Cum pot fi folosite imaginile la proces sau CASCO
Tot mai multe camere video pe maşini. Cum pot fi folosite imaginile la proces sau CASCO
adaugat 01 Jul 2021
Distribuie
Din cauza traficului intens, dar mai ales periculos, tot mai mulți români își cumpără camere video pentru maşină. Vânzările au crescut substanțial în ultimii ani.

Avocații și firmele de asigurări susțin că imaginile pot fi folosite și în instanță, atunci când șoferii vor să-și dovedească nevinovăția. România se află constant în topul țărilor europene cu cele mai multe accidente auto soldate cu victime.

O astfel de cameră de supraveghere video costă între 250 și 1.200 lei. Prețurile diferă în funcție de specificațiile tehnice. Cele mai scumpe modele au GPS încorporat, sisteme de asistență la parcare și părăsirea benzii și WiFi.

REPREZENTATUL UNEI COMPANII PRODUCTOARE DE CAMERE: „Românii cumpără astfel de dispozitive din mai multe motive. Pentru simplu fapt că ar putea speria alți șoferi indisciplinați în trafic. Este foarte util să vii cu filmări atât la poliţie, cât şi la compania de asigurări. Unii o folosesc şi pentru a filma diverse evenimente cu familia, cu prietenii.

Utilizarea în număr tot mai mare a camerelor video amplasate pe bord a generat însă o serie de probleme pentru Autoritatea Națională de Protecție a datelor cu caracter personal, însă acum există și soft-uri care permit acoperirea numerelor de înmatriculare.

Se vând tot mai multe camere auto pentru maşini

AVOCAT: „Înregistrările video pot fi utilizate în instanţă. De exemplu, în cazul în care se săvârşeşte o contravenţie, iar tu, conducător auto, ai fost suprins de către poliţie depăşind viteza, tu poţi să aduci ca probă înregistrarea video, care poate fi expertizată, dar poate fi utilizată atât pe latură civilă, cât şi pe latură penală.

În alte țări europene șoferi primesc și reduceri substanțiale la asigurările auto dacă au astfel de camere amplasate pe bord. În România, nu deocamdată.

BROKER ASIGURĂRI: „În schimb dacă am fost înregistrat greşit, dacă mi s-a stabilit vinovăţia pe numele meu, pot să probez asta în instanţă cu o cameră de înregistrare. Pot să dovedesc nevinovăţia mea, chiar şi intenţia şoferului vinovat. Asta pentru că intenţia nu se despăgubeşte nici pe o poliţă RCA nici pe o poliţă CASCO.

Potrivit Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în România sunt înregistrate 6 milioane de autoturisme.

Sursa: https://stirileprotv.ro/