Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

Tot ce trebuie să știi despre asigurări

Home / Blog / Tot ce trebuie să știi despre asigurări
Tot ce trebuie să știi despre asigurări
adaugat 23 Dec 2020
Distribuie
Asigurările vor oferi persoanelor o viață de zi cu zi mai sigură. Aici poți afla mai multe despre diferitele tipuri de asigurări și vei putea găsi una care se potrivește dorințelor tale.

Ce sunt aceste asigurări și la ce ne folosesc?

Indiferent cât de mult ne place să credem că a evoluat umanitatea și că putem controla lucrurile din jurul nostru, un lucru este cât se poate de sigur: niciodată nu vom știi cu exactitate ce se va petrece în viitor. Nici în cel apropiat și cu atât mai puțin în cel îndepărtat. Din această cauză și pentru a avea garanția că în cazul în care se întâmplă ceva neplăcut, au fost inventate așa-numitele asigurări.

Grație acestor asigurări oferite de către diverse companii specializate, riscurile generate de calamități naturale, accidente, furturi, jafuri și așa mai departe sunt preluat de către firmele respective. Astfel, contra unor sume de bani, clienții, fie ei persoane fizice ori juridice, sunt puse de adăpost de problemele cauzate de diverse accidente, indiferent de natura lor, dacă sunt stipulate printr-un contract de asigurare.

Asigurare definiție

Din punct de vedere tehnic, o asigurare este definită ca o operație financiară ce decurge grație unui contract de asigurare sau a unei obligații prevăzute prin lege, prin care compania asiguratoare se obligă ca, în schimbul unei sume primite la un anumit interval de timp, să despăgubească asiguratul pentru eventualele pierderi pe care acesta le poate suferi, în urma unor acțiuni independente de voința lui.

Asigură-te pentru o viață mai sigură

Dacă nu vrei să stai cu grijă ori de câte ori pășești afară din casă, cel mai bine ar fi să îți faci asigurări. În funcție de nevoile tale, acestea pot fi de mai multe tipuri, și anume:

Asigurări auto
Asigurări de viață
Asigurări de sănătate
Asigurări de călătorii

… și multe altele

Cel mai important este că aceste asigurări îți vor oferi un grad de securitate în viața ta, protejându-te în același timp de potențiale dezastre financiare.

Din fericire, în prezent există în țara noastră o mulțime de companii specializate în asigurări, de diverse tipuri. Ofertele lor vor fi foarte flexibile, putându-se adapta tuturor nevoilor tale.

Folosește-te de articolele noastre pentru a afla diferențele și avantajele diverselor polițe de asigurare, dar și mai multe detalii despre modul în care ele funcționează. Astfel, în final, vei putea alege mult mai simplu ce tip de asigurări se potrivesc mai bine cerințelor tale.

Asigură lucrurile importante

În prezent, vei putea găsi asigurări pentru aproape orice. Iată doar câteva dintre exemplele cele mai căutate de către români:

Asigurare de viață – principalul risc acoperit este decesul sau invaliditatea, iar în cazul în care se produce un eveniment nedorit, compania asiguratoare ne va despăgubi atât pe noi (în cazul în care apare riscul de pierdere a capacității de muncă), cât și pe membrii familiei noastre (în caz de deces).

Asigurări auto și CASCO – asigurările auto obligatorii (acele asigurări RCA) asigură ceilalți participanți la trafic împotriva daunelor pe care le-am putea genera noi. CASCO reprezintă asigurări auto facultative, ce îți protejează și vehiculul tău împotriva accidentelor, indiferent dacă ele au fost generate de tine, ori de către altcineva, dar și împotriva furturilor.

Asigurare locuință – locuința poate reprezenta cea mai valoroasă posesie pe care o persoană o are, iar o asigurare casă o va proteja împotriva fenomenelor naturale, cum ar fi incendiile, inundațiile, dar și a celor antropice, cum ar fi furtul sau vandalismul.

Asigurare de călătorie – adesea, când plecăm în vacanță, nu ne gândim că se poate întâmpla ceva rău. Însă, în cazul în care suferim vreun accident, ne vom trezi cu niște note de plată incredibil de mari, generate de intervențiile medicale. Pentru a reduce acest risc, o asigurare de călătorie ar fi foarte utilă.

Înainte de a alege o asigurare

Gândește-te la tipul de asigurare de care ai nevoie și citește întotdeauna termenii contractuali înainte de semnare

Compară asigurări pentru a fi sigur că alegi variantele de preț cele mai bune. Multe companii vor avea un calculator asigurări, astfel că vei știi din start cam care vor fi sumele pe care va trebui să le achiți

Evită asigurările duble, care ți-ar putea compromite compensațiile. Spre exemplu, se poate ca o asigurare CASCO să vină la pachet cu o asigurare de călătorie. Astfel că atunci când te decizi să vizitezi o țară străină, nu va mai avea sens să îți mai faci încă o asigurare de călătorie

Pornește cu un avantaj înainte de a cere o ofertă pentru asigurare. Spre exemplu, dacă ți-ai montat în prealabil un serviciu de monitorizare a casei și un senzor de fum, atunci prețul pentru o poliță de asigurare locuință va fi mai mic

Cel mai important sfat – fii sigur că îți faci asigurarea când toate lucrurile sunt în regulă. Dacă întâi faci un accident și abia apoi te gândești că ar fi fost bine să fi avut o poliță CASCO, atunci se poate să fie prea târziu

Află mai multe despre asigurări

Așa cum a fost specificat și mai devreme, există o mulțime de variante de asigurări, prezente pe piață în momentul de față. Cu siguranță sunt mult prea multe, cu detalii importante, care nu au putut fi acoperite într-o singură pagină. Așadar, dacă dorești să afli mai multe detalii cu privire la ele, nu ezita să citești articolele prezentate în continuare.

Sursă: financer.com