Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

Road trip cu masina personala? Cum sa pleci la drum fara griji!

Home / Blog / Road trip cu masina personala? Cum sa pleci la drum fara griji!
Road trip cu masina personala? Cum sa pleci la drum fara griji!
adaugat 09 Aug 2021
Distribuie
Excursiile in afara tarii sunt extrem de cautate, fie ca e vorba de vacante la mare, munte sau city-break-uri. 

De asemenea, majoritatea oamenilor cauta si metode de a reusi sa calatoreasca in strainatate cu un buget mic sau mediu. O optiune este sa alegi masina personala in loc de avion, in special daca tii la posibilitatea de a vizita cat mai multe locuri intr-o singura vacanta.

Iata cateva sfaturi pentru cum sa organizezi o excursie/vacanta cu masina:

Verifica starea masinii intr-un service autorizat

Este important ca inainte de plecare cu minim doua saptamani sa duci masina intr-un service autorizat pentru o inspectie temeinica. Nu poti porni la drum cu o masina ce are sau poate avea probleme ori defectiuni deoarece nu pui in pericol doar viata ta si a celor dragi, ci si a celorlalti participanti la trafic. Nu pleca la drum fara sa te asiguri ca masina functioneaza exact asa cum trebuie.

Primul pas pentru a evita un accident este sa ai o masina perfect functionala. Este o idee buna si sa te interesezi de ceea ce este de facut in cazul unui accident pe meleaguri straine. Pentru mai multe detalii legate de despagubiri si daune, poti sa vezi aici care sunt procedurile si in ce constau ele: Click Aici

Configureaza traseul

Intereseaza-te din timp ce traseu este cel mai potrivit pentru tine si cei cu care vei pleca in vacanta. Trebuie sa ai in vedere atat starea drumurilor, restrictiile de circulatie, cat si durata in care vei parcurge traseul si daca acesta iti permite sa vizitezi toate locurile pe care ti le-ai propus.

Configurarea din timp a traseului este un alt pas ce te ajuta si sa diminuezi riscul accidentelor, deoarece vei stii din timp la ce conditii de drum sa te astepti. Din nou, nu uita sa te informezi vis-a-vis de implicatiile unui accident rutier si modurile prin care poti sa eviti un astfel de eveniment. Pe acest link gasesti mai multe detalii despre cum sa conduci in siguranta atunci cand pleci cu masina la drum lung.

Calculeaza cat te va costa drumul cu masina

Este bine sa stii sau cel putin sa iti faci o idee legat de cati kilometri vei parcurge si ce cantitate de carburant va fi necesara pentru aceasta. In functie de cantitatea de carburant necesara, vei putea sa estimezi pretul transportului in excursia pe care o planuiesti. Nu te speria daca la inceput pretul ti se pare ridicat, gandeste-te ca masina poate transporta 5 sau 7 persoane, in schimb costul unui bilet de avion este per persoana.

Fa o lista cu proviziile necesare

La drumurile lungi cu masina este posibil sa ai nevoie de cateva lucruri in plus comparativ cu un drum cu avionul. Pe langa apa proaspata si provizii de mancare, in cazul in care cuiva i se face foame iar in zona nu este nicio benzinarie ori magazin, s-ar putea sa mai ai nevoie de servetele umede si uscate, in special daca ai copii mici, perne pentru gat, cateva medicamente clasice la indemana etc.

O excursie cu masina poate repreznta o super experienta daca este planuita din timp pentru a evita situatiile neplacute. In plus, te poate ajuta sa economisesti bani si sa vizitezi mai multe locuri in aceeasi vacanta.