Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

Prețul poliței RCA, cel mai mare din ultimii șase ani. Ce poți face daca ești păgubit de un șofer fără asigurare

Home / Blog / Prețul poliței RCA, cel mai mare din ultimii șase ani. Ce poți face daca ești păgubit de un șofer fără asigurare
Prețul poliței RCA, cel mai mare din ultimii șase ani. Ce poți face daca ești păgubit de un șofer fără asigurare
adaugat 17 Jan 2022
Distribuie
Preţul RCA pentru maşini a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii 6 ani. Piaţa asigurărilor auto obligatorii este dată peste cap după falimentul City Insurance, iar tarifele s-au dublat ori chiar triplat. În prezent, una din trei maşini nu are RCA.
Țara nostră nu a îndeplinit niciodată impunerile introduse concomitent cu intrarea în Uniunea Europeană, în ceea ce privește gradul de cuprindere în asigurare a vehiculelor înmatriculate. Astăzi numărul mașinilor fără asigurare este cel mai înalt nivel, adică între 1,5 și 2 milioane, cel puțin.

O consecință a acestor prețuri, spun specialiștii, va fi faptul că vom avea tot mai multe mașini fără asigurare pe drumurile publice.
 
Dacă vedeți că prețul poliței a explodat puteți face cerere la BAAR pentru a vă analiza polița, pentru a impune prețul de referință x 1,36 și a v-o redistribui către un asigurător. Procesul durează aproximativ 10 zile.

Ce se întâmplă dacă nu ai poliță RCA?
 
• o amendă destul de mare, cuprinsă între 1000 și 2000 de RON
 
• reținerea certificatului de înmatriculare
 
• reținerea plăcuțelor de înmatriculare
 
• înmatricularea autovehiculului poate fi suspendată din oficiu dacă asigurarea RCA este expirată de mai mult de 90 de zile de la data constatării

• mașina va fi radiată din circulație dacă nu faci dovada plății RCA în 30 de zile de la data în care ai fost prins de poliție.

 
 

Ce poți face daca ești păgubit de un șofer fără asigurare RCA?
 
Cel care este păgubit de o mașină fără asigurare poate face cerere, în momentul în care este avariat, la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule Auto din România, pentru a fi despăgubit.

Sursa: antena3.ro