Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

Politia testeaza o aplicatie noua! Fotografiaza si filmeaza numarul de inmatriculare si afla aproape in timp real daca masina are sau nu RCA

Home / Blog / Politia testeaza o aplicatie noua! Fotografiaza si filmeaza numarul de inmatriculare si afla aproape in timp real daca masina are sau nu RCA
Politia testeaza o aplicatie noua! Fotografiaza si filmeaza numarul de inmatriculare si afla aproape in timp real daca masina are sau nu RCA
adaugat 15 Dec 2022
Distribuie
Politia Romana testeaza o aplicatie de mobil care poate fotografia si filma numerele de inmatriculare ale masinilor si in cateva secunde, folosind baza de date AIDA cu politele RCA, afla daca o masina este asigurata sau nu. Se estimeaza ca folosirea aplicatiei va deveni operationala in acest an.
Aplicatia a fost dezvoltata de catre Biroul Asiguratorilor Auto (BAAR) si pusa la dispozitie spre testare Politiei Romane, a spus luni in cadrul FIAR 2022, Madalin Rosu.

"In prezent, se lucreaza la aplicatie si se doreste adaugarea functiei de filmare. La momentul actual aplicatia permite cautarea doar dupa fotografie. Acum se lucreaza la testarea unei variante video, adica in timp ce politistul circula cu masina si filmeaza, aplicatia vede numarul si semnaleaza daca e asigurata sau nu.", a declarat luni Madalin Rosu, presedintele BAAR.
 
Doar 70% dintre masinile inmatriculate in Romania au RCA.


⚡ Te anunțăm GRATUIT prin SMS când expiră: 
✅ RCA ✅ Rovignieta ✅ ITP ✅ Stingător ✅ Permis ✅ Carte de identitate ✳️ Pașaport ✳️ Verificare centrală ✳️ Plată impozit
✳️ Plată întreținere ✳️ Plată la sistem de supraveghere ✳️ Plată revizie instalație gaz ✳️ Abonamente - 3 



Cu alte cuvinte, doar 70% din masinile inmatriculate sunt asigurate RCA. Este un semnal de alarma, dar asta nu inseamna ca 1 din 3 masini care circula pe soselele din Romania nu are asigurare RCA. Multe masini zac prin parcari luni sau chiar ani de zile.

Totusi, potrivit Legii 132/2017, in astfel de cazuri, soferul ar trebui sa suspende contractul RCA, sa depuna placutele de inmatriculare la autoritatea care le-a eliberat si sa imobilizeze vehiculul intr-un spatiu privat, in afara domeniului public.
 
In caz contrar, soferii risca amenzi intre 1.000 lei si 2.000 de lei si retinerea certificatului de inmatriculare sau inregistrare a vehiculului.






Sursa: dailydriven.ro