Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

Autoritatea de supraveghere financiară retrage autorizația de funcționare a EUROINS ROMÂNIA și constată starea de insolvență a societății

Home / Blog / Autoritatea de supraveghere financiară retrage autorizația de funcționare a EUROINS ROMÂNIA și constată starea de insolvență a societății
Autoritatea de supraveghere financiară retrage autorizația de funcționare a EUROINS ROMÂNIA și constată starea de insolvență a societății
adaugat 19 Mar 2023
Distribuie
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că Euroins a intrat în insolvență din cauza pierderilor financiare înregistrate în anul 2020 și a subcapitalizării semnificative. 

Aceasta ridică îngrijorări cu privire la acoperirea daunelor pentru clienții companiei, inclusiv pentru cei 2,5 milioane de șoferi și alte persoane care au polițe de asigurare Euroins.

ASF a asigurat clienții că polițele de asigurare Euroins vor fi acoperite de Fondul de Garantare a Asiguraților, creat pentru a proteja clienții companiilor de asigurări în cazul în care acestea devin insolvente. Fondul de Garantare a Asiguraților va prelua plata daunelor în cazul în care Euroins nu își poate plăti obligațiile.

În această situație, clienții Euroins sunt sfătuiți să contacteze compania de asigurări pentru a afla mai multe informații despre situația lor și despre ceea ce trebuie să facă în cazul în care au un dosar de daună în curs de soluționare. Este de asemenea recomandat să ia legătura cu Fondul de Garantare a Asiguraților pentru orice întrebări suplimentare.


⚡ Te anunțăm GRATUIT prin SMS când expiră: 
✅ RCA ✅ Rovignieta ✅ ITP ✅ Stingător ✅ Permis ✅ Carte de identitate ✳️ Pașaport ✳️ Verificare centrală ✳️ Plată impozit
✳️ Plată întreținere ✳️ Plată la sistem de supraveghere ✳️ Plată revizie instalație gaz ✳️ Abonamente - 3 


Este important să reținem că ASF va monitoriza situația Euroins și va lua măsurile necesare în funcție de evoluția acesteia, pentru a proteja interesele clienților.

Decizia de joi seară a fost luată de Consiliul ASF, pe baza unei analize de solvabilitate care arată că deficitul de SCR (cerința de capital de solvabilitate) al companiei Euroins este de peste 400 de milioane de euro, iar deficitul de MCR (cerința de capital minim) este de peste 250 de milioane de euro.