Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

Anunț important pentru o categorie largă de șoferi: Prețuri mai mici la RCA

Home / Blog / Anunț important pentru o categorie largă de șoferi: Prețuri mai mici la RCA
Anunț important pentru o categorie largă de șoferi: Prețuri mai mici la RCA
adaugat 20 Jan 2022
Distribuie
Primele cotații oferite de Axeria, firma americano-franceză care a intrat anul acesta pe piață.
Firma se duce pe prime poziție de preț în cazul șoferilor cu vârste de peste 30-35 de ani, care conduc în orașe mici, preferabil cu până în 25.000 de locuitori. Daunalitatea redusă este motivul pentru care francezii țintesc cu precădere aceste categorii. Cel mai probabil, Axeria se va feri pe cât posibil de București și împrejurimi, unde nu doar că numărul accidentelor este mare, dar și tarifele service-urilor sunt mult mai ridicate decât în provincie. Pentru șoferi din această zonă, deci, cotațiile vor fi probabil peste cele ale concurenței.

Axeria Iard debutează pe piața RCA din România cu prețuri sub concurență, pe anumite categorii de șoferi.Mai precis, francezii care au anunțat chiar la începutul anului că au început vânzările, tintesc șoferii cu vârste de peste 30-35 de ani, care conduc mașini cu cilindree sub 2 litri în orașe mici spre medii. Pe acest segment, prețurile firmei sunt imbatabile.
 
De menționat că Axeria va avea totuși o abordare prudentă, țintind o cotă de piață undeva între 3 și 5% în primii ani de activitate. Când a ieșit din România, după circa doi ani de activitate Watford avea puțin peste 4% din piața RCA, însă atunci încă trăia City Insurance, care mătura tot prin prețurile demonstrat nesustenabile chiar de propriul faliment.
 
Dorința Axeria de a vinde este vizibilă și din comisionul plătit brokerilor. Cu 13%, francezii se plasează undeva în partea de sus, depășiți doar de Groupama (15%) și Grawe(14%). În general, un comision mai mare stimulează brokerii să promoveze produsul. 

Exemplu concret: Bărbat, 42 de ani, dintr-un oraș cu 22.000 de locuitori și mașină cu motor de 1896 cmc
Pentru cazul real expus mai sus, cu mențiunea că șoferul se încadrează în clasa de bonus B8, adică beneficiază de reducere 50% la prețul de bază, prețul afișat la începutul anului de Axeria Iard era de sub 504 lei, cel mai bun de pe piață. Relativ comparabilă era doar cotația Omniasig, care vine la 595 de lei. Toate celelalte sunt la peste 700 de lei sau în apropiere, cel mai mare preț fiind aproape dublu față de cel al Axeria, adică 963 de lei.


Sursă: economica.net