Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

Ai fost lovit de o masina fara asigurare RCA valabila sau soferul vinovat a fugit de la locul accidentului? Afla cine te despagubeste!

Home / Blog / Ai fost lovit de o masina fara asigurare RCA valabila sau soferul vinovat a fugit de la locul accidentului? Afla cine te despagubeste!
Ai fost lovit de o masina fara asigurare RCA valabila sau soferul vinovat a fugit de la locul accidentului? Afla cine te despagubeste!
adaugat 29 Oct 2021
Distribuie
Un accident auto in care esti implicat este intotdeauna un eveniment neplacut care iti da peste cap planurile. Situatia poate sa devina chiar de cosmar pentru orice sofer responsabil daca este insa lovit de un alt conducator auto cu o masina fara asigurare RCA valabila sau care fuge de la locul accidentului.

Ce poti face intr-o astfel de situatie? Din fericire, exista o solutie si anume Biroul Asiguratorilor Auto din Romania (BAAR) care a preluat in 2017 atributiile Fondului de Protectie a Victimelor Strazii (FPVS). Persoanele prejudiciate prin accidente de vehicule neasigurate pentru riscuri de raspundere civila sau produse de autori neidentificati se pot adresa BAAR pentru plata despagubirilor.

Una dintre principalele atributii ale BAAR stabilite de Legea nr. 132/2017 este de organism de plata a despagubirilor. In exercitarea acestei atributii, BAAR garanteaza despagubirea persoanelor prejudiciate prin accidente provocate prin intermediul unor vehicule neidentificate sau neasigurate, in conditiile legii.

Te poti adresa acestei institutii si in situatia in care ai fost pagubit intr-un accident care s-a produs pe teritoriul altui stat din Spatiul Economic European si nu ai reusit sa primesti despagubirea cuvenita din diferite motive. Daca accidentul a fost provocat de un vehicul neasigurat RCA, BAAR plateste despagubirile atat pentru daune materiale cat si in situatia in care accidentul s-a soldat cu victime. BAAR isi va recupera banii platiti cu titlu de despagubire de la persoanele responsabile pentru producerea prejudiciului.






BAAR intervine atunci cand:

  • accidentul s-a produs pe teritoriul unui stat din Spatiul Economic European

  • nu a putut fi identificat in termen de doua luni asiguratorul vehiculului vinovat de producerea accidentului

  • asiguratorul vehiculului vinovat nu are pe teritoriul Romaniei un reprezentant de despagubiri

  • atat asiguratorul cat si reprezentantul sau de despagubiri nu au platit despagubirile in termen de trei luni de la data luarii la cunostinta a daunei sau nu au formulat un raspuns motivat privind respingerea pretentiilor de despagubire.

In caz ca ti se intampla, iata ce pasi trebuie sa urmezi:

  1. Contacteaza Politia pentru a intocmi un proces verbal

  2. Completeaza si trimite o cerere de despagubire pe adresa BAAR. Gasesti formularul pe website-ul Fondului (baar.ro)

In maxim 90 zile de la data depunerii cererii de despagubire si a documentelor doveditoare, BAAR va plati despagubirea sau iti va formula un raspuns daca nu sunt indeplinite conditiile necesare sau dauna nu a putut fi evaluata.

BAAR: Numarul accidentelor cu masini neasigurate este in crestere

In 2021, reprezentantii BAAR avertizau ca numarul accidentelor cu masini neasigurate RCA este in crestere, atat pe teritoriul Romaniei, cat si in alte tari din spatiul economic european unde circula soferi romani fara o polita valabila.

De ce sa cumperi un pachet RCA + CASCO

O asigurare CASCO te-ar scapa insa de griji in situatia in care conducatorul auto care te-a lovit in trafic nu are asigurare obligatorie de raspundere civila auto (RCA) sau fuge de la locul accidentului.

 











Sursa: wall-street.ro