Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

7 strategii simple prin care să ții hoții la distanță de casa ta. Ce să NU faci

Home / Blog / 7 strategii simple prin care să ții hoții la distanță de casa ta. Ce să NU faci
7 strategii simple prin care să ții hoții la distanță de casa ta. Ce să NU faci
adaugat 09 Jun 2021
Distribuie
Potrivit datelor făcute publice de IGPR numai în prima jumătate a anului 2020 au fost înregistrate aproximativ 9.235 de furturi din locuințe sau societăți comerciale.
Chiar dacă statistica arată o scădere față de aceeași perioadă din 2019, cifrele sunt îngrijorătoare. Mai ales că 5.541 dintre aceste spargeri au fost date la locuințe private, în comparație cu 3.694 de furturi din societăți comerciale. Potrivit IGPR, 60% din totalul furturilor din locuințe sunt furturi din curți și anexe. Iată ce strategii poți aplica, dacă vrei să ții hoții la distanță de casa ta:
  • Iluminează-ți casa și pe exterior
Iluminatul exterior este foarte important, dacă vrei să-ți pui casa la adăpost de tâlhari. O verandă inundată în lumină și o gradină unde becurile stau aprinse toată noaptea este strategia perfectă în a păstra departe de casa ta musafirii nepoftiți. Cu astfel de corpuri de iluminat poți aplica această metodă discret și cu stil. Iar în materie de becuri le poți alege pe cele LED, pentru un consum redus de energie și o durată mai mare de viață. Nu ezita să lași deschise sistemele de iluminat când pleci de acasă, mai ales pe timpul nopții.

  • Nu miza pe animalele de companie că îți vor proteja casa
Nu da de înțeles că ai animale de companie lăsând jucării la vedere, de exemplu. Din acest lucru un potențial hoț va înțelege că alarma ta nu este activată. Și chiar dacă tinzi să crezi că un câine îți va proteja casa, nu este cazul, din moment ce aceștia pot fi momiți cu ajutorul unor gustări. Sau pot fi mângâiați cu o mătură de la distanță și, în acest fel, calmați. Iar dacă ai în ușă o ieșire pentru pisică, casa ta va fi chiar și mai vulnerabilă.
  • Nu anunța pe rețele de socializare când pleci de acasă
Nu anunța pe Facebook că pleci de acasă pentru mai multe zile la rând și nici nu te lăuda cu gadgeturi foarte scumpe pe care tocmai le-ai achiziționat. Vei atrage hoții ca un magnet.
De asemenea, dacă folosești un calendar de perete pentru a-ți organiza ziua, asigură-te că nu este la vedere din stradă. Un potențial hoț îl poate vedea și se poate întoarce când ești plecat.
  • Nu lăsa ferestre deschise
Acoperă ferestrele întotdeauna. Numai așa te vei asigura că persoanele răuvoitoare nu știu ce ai în casă sau care este organizarea camerelor. Asigură-te întotdeauna că geamurile tale sunt închise, pentru că hoții urăsc să spargă ferestre. Implică mult zgomot și există riscul unor răni care îi pot da de gol.
  • Strânge uneltele din grădină când nu mai ai nevoie de ele
Nu lăsa scări sau unelte în grădină. Pot fi folosite de hoți pentru a pătrunde în casa ta. De asemenea, înainte să arunci corespondența nu uita să rupi plicurile și conținutul acestora. Tâlharii sunt cunoscuți pentru faptul că se uită prin containerele de gunoi, în căutare de informații care să-i ajute la spargeri.
  • Ai mare grijă la uși, chei și yale
Nu lăsa cheile de la casă la vedere sau în ușa de la casă și nici nu lipi pe ele etichete cu adresa ta. Dacă le pierzi, îi vei face hoțului treaba mult mai ușoară. Nu în ultimul rând, nu pleca de acasă și lăsa ușa închisă doar cu yala. Aceste dispozitive sunt foarte ușor de deschis.

  • Ține gadgeturile și alte lucruri de valoare la etaj
În zilele noastre, hoții caută mai ales iPad-uri, laptopuri sau bijuterii. Iar acestea sunt foarte ușor de furat, în numai câteva secunde, printr-o fereastră sau ușă deschisă. Cel mai bun loc unde să ții lucrurile de valoare este etajul superior al casei sau podul. Hoții evită aceste locuri pentru că nu există variante de scăpare în caz că sunt prinși în fapt.
Tu ce metode folosești pentru a ține hoții la distanță?

  • Asigură-ți locuința
 





Sursa: casa-gradina.ro