Acest proiect e de vânzare, pentru mai multe informații: asigurari@asigoo.ro sau pe +4 0723 369 607
AsiGoo.ro-user
Intra în cont
Înregistrare

11 intrebari frecvente despre asigurarea CASCO

Home / Blog / 11 intrebari frecvente despre asigurarea CASCO
11 intrebari frecvente despre asigurarea CASCO
adaugat 14 Jun 2022
Distribuie
Desi nu este o asigurare obligatorie, polita CASCO este una dintre cele mai utile tipuri de asigurari. Conform statisticilor Transilvania Broker, ea este a treia cea mai cautata polita in tara noastra, dupa RCA si asigurarea locuintei, ambele obligatorii (sau partial obligatorii, cum este cazul asigurarii locuintei).
Inainte de a incheia polita CASCO, e important sa stii cat mai multe lucruri despre ea. Iata cateva dintre cele mai frecvente intrebari pe care le primesc asistentii Asigoo.ro despre polita CASCO.
 
1. Ce este polita de asigurare CASCO
 
CASCO este o polita de asigurare facultativa, care acopera daunele produse masinii asigurate in cazul producerii unui eveniment rutier din vina persoanei asigurate, din cauza unor calamitati naturale sau din vina unei persoane neidentificate.
 
Cu alte cuvinte, polita CASCO ofera o umbrela de acoperiri care te scutesc de cheltuieli suplimentare majore atunci cand se intampla ceva cu masina ta.
 
2. Ce riscuri acopera polita CASCO?
 
In functie de polita pe care o alegi, poti beneficia de o acoperire mai larga sau mai restransa. Iata insa pe ce te poti baza pentru o polita CASCO standard:
  • Furt
  • Vandalism
  • Ciocniri
  • Zgarieri
  • Incendii
  • Calamitati naturale
 
Cu alte cuvinte, (aproape) orice s-ar intampla cu masina ta poate fi decontat prin polita CASCO. Pentru mai multe detalii despre riscurile acoperite, contacteaza un asistent Asigoo.ro.
 





3. Pot adauga clauze suplimentare la polita CASCO standard?
 
Sigur ca da, insa disponibilitatea lor difera de la asigurator la asigurator. Cateva dintre cele mai solicitate clauze suplimentare CASCO sunt:
  • Daune produse ca urmare a circulatiei in afara drumurilor publice.
  • Patrunderea in locuri inundate (apa motor)
  • Daune produse exclusiv jantelor si anvelopelor
  • Daune produse exclusiv elementelor vitrate
  • Actiunea animalelor
  • Pierderea cheilor si / sau telecomenzilor masinii
  • Reintregirea sumei asigurate
  • Conducere alte persoane
  • Reparatia auto in orice unitate service
 
4. Exista riscuri care nu sunt acoperite de polita CASCO?
 
Da, exista cateva situatii in care asiguratorul nu te va despagubi, insa ele sunt destul de restranse. Iata cateva exemple:
  • Polita CASCO nu acopera participarea la competitii sportive sau intreceri auto.
  • In cazul in care ai fost implicat intr-un accident care a rezultat in avarierea masinii tale in timp ce te aflai sub influenta alcoolului sau substantelor interzise, nu vei fi despagubit.
  • Circulatia in zone inundabile sau in afara drumurilor publice (cu exceptia clauzelor suplimentare descrise mai sus) nu sunt acoperite de polita CASCO.
  • In cazul in care refuzi prelevarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei sau parasesti locul accidentului inainte ca acest lucru sa fie permis de dispozitiile legale in vigoare, polita CASCO nu va deconta contravaloarea reparatiilor.
  • Polita CASCO nu acopera situatiile in care autovehiculul este condus de o persoana care nu detine permis de conducere sau de o persoana careia permisul i-a fost anulat, suspendat sau retras. Exceptie constituie cazul in care conducatorul detine o dovada provizorie.
  • Nu vei fi despagubit pentru furtul autovehiculului in cazul in care un set de chei sau talonul se aflau in interiorul masinii.
 
5. Pot asigura un autoturism inmatriculat in strainatate?
 
Polita CASCO se adreseaza exclusiv autoturismelor inmatriculate in Romania.
 
6. La ce valoare se asigura un autovehicul?
 
Autovehiculele se asigura pornind de la valoarea la care au fost cumparate (asa-numita valoare “de nou”), din care se scade uzura. Astfel se obtine valoarea reala a autovehicului.
 
Scopul acestui mod de calcul este ca, in cazul unei daune totale, tu sa ai posibilitatea de a-ti achizitiona un autovehicul cu o valoare identica dupa primirea despagubirii.
 
7. Cum se calculeaza prima de asigurare pentru polita CASCO?
 
Exista mai multi factori care se iau in calcul pentru prima de asigurare. Iata cateva exemple:
  • Prima este mai scazuta daca nu ai avut daune majore in ultimele 12 luni.
  • Valoarea primei scade daca autoturismul este condus de un singur sofer.
  • Pe de alta parte, valoarea primei creste pentru persoane juridice.
  • Similar, valoarea primei va creste pentru autovehicule care nu au sisteme de securitate si pentru autovehicule de lux.
 

⚡ Te anunțăm GRATUIT prin SMS când expiră: 
✅ RCA ✅ Rovignieta ✅ ITP ✅ Stingător ✅ Permis ✅ Carte de identitate ✳️ Pașaport ✳️ Verificare centrală ✳️ Plată impozit
✳️ Plată întreținere ✳️ Plată la sistem de supraveghere ✳️ Plată revizie instalație gaz ✳️ Abonamente - 3 


8. Ce este fransiza CASCO?
 
Fransiza este o suma (de regula, fixa sau procentuala din valoarea asigurata) pe care va trebui sa o achiti in cazul unei daune. Fransiza incepe de la 100 de Euro si poate creste atat cat iti doresti.
 
Cu cat fransiza este mai mare, cu atat prima de asigurare va fi mai mica. De aceea, iti recomandam sa alegi o valoare a fransizei cu care sa fii confortabil oricand.
 
9. Ce trebuie sa fac in caz de accident?
 
Daca ai fost implicat intr-un accident fara victime si ai incheiat o polita CASCO prin Asigoo.ro, tot ce trebuie sa faci este sa suni brokerul de asigurari cat mai repede. El te va ghida cu privire la toti pasii care trebuie urmati pentru a-ti primi despagubirea usor si fara bataie de cap.
 
10. Ce trebuie sa fac in cazul in care am fost implicat intr-un accident cu victime?
 
In primul rand, urmeaza prevederile legale. Nu parasi sub nicio forma locul accidentului inainte de sosirea echipajelor de politie si urmeaza instructiunile acestora. Contacteaza apoi brokerul tau Asigoo.ro pentru a afla care sunt urmatorii pasi si cum te putem sprijini.
 
11. Cum sunt acoperite cheltuielile in caz de dauna?
 
In primul rand, e important sa alegi unul dintre service-urile agreate de compania asiguratoare. In acest caz, poti deconta direct, chiar si in absenta unui acord de plata in anumite situatii.
 
Daca asiguratorul tau are nevoie de accept de plata, decontarea se va face in maxim 5 zile lucratoare. Ai incheiat poluta CASCO prin Asigoo.ro? Contacteaza brokerul si te va ghida pas cu pas!

Sursă: transilvaniabroker.ro